blagovne znamke

4 trdni temelji, na katerih morate zgraditi svojo blagovno znamko

Ker je treba stati inu obstati ali o čapljah in stolih

Zjutraj se zbudite s popolnoma jasno idejo. Genialno. Neponovljivo. Izvedljivo. Nujno potrebno. Ves svet je čakal nanjo. Še noben Kitajec se tega ni spomnil. In tako preprosta je, da se ne boste niti dobro ogreli, ko bodo že v vrsti stali investitorji in cingljali z milijoni za podporo, takoj za njimi pa kupci, ki bodo vaš cvetoč biznis pošteno preplačali, ker je tako ali tako neprecenljiv. Noči, ki prinesejo take ideje, so dobesedno zlata vredne!

Preberite več

Avtor fotografije: Viktor Hanacek, www.picjumbo.com

O družbenih omrežjih in povezavah

Ker se včasih ne zavedamo, kaj to sploh pomeni

Ja, vsi poznamo Facebook. To je tisto socialno, družabno, družbeno omrežje, kjer so včasih viseli vsi po vrsti, od otrok, ki še niso imeli zahtevanih 13 let, najstnikov, pa vsa mladina, srednje izkušeni, pa do še ravno dovolj starih, da so vedeli, kje se vpiše www in tisto, kar pride za njim. To je tisto družbeno omrežje, kjer danes visijo v glavnem samo še oglasi in nekaj tistih, ki ne zmorejo obdržati nobenega grižljaja v svojih ustih in morajo vse pokazati vsem, ki jih morda slučajno zanese mimo. O tem, kdo je bolj čudaški, tisti, ki zasebno držijo zase, ali non-stop ekshibicionisti, morda kdaj drugič. Ker tole sploh ni zgodba o Facebooku, ampak o nekem drugem, bolj družbenem, bolj resnem in bolj unikatnem omrežju. Ki niti imena nima. Preberite več

znaki-blog

O oglaševanju in evoluciji

Ker se spodobi, da je prvi blog prav o tem

Ravno smo do konca prekrižali vse kvadratke lanskega leta in se lotili novega. Še zdaj imam vsega dovolj in sem vsega sit, čisto dobesedno, pa tudi na prav vse druge načine. Tudi tega, da me v decembru še bolj destruktivno in efektivno — ker sem “profesionalno deformiran” — zadevajo vsakovrstna in vseprodorna oglaševalska bodala in trobila. Povsod me zadenejo, neusmiljeno in nesramežljivo. Ne bom našteval, kaj vse vidim in slišim, ker bi samo prilil olja na ogenj.

Preberite več